teppog

Hozzávalók:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 1 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • kevés tej
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 5 dkg vaj vagy Rama margarin
  • 35 dkg töpörtyű
  • 2 evőkanál Rum
  • örölt bors
  • pirospaprika


hozzavalok


nyujtas


hajtogatas


sutoben


teppog

A liszt feléből a tojással, a tejben megfuttatott élesztővel, kevés sóval meg a rummal rétestészta keménységű tésztát gyúrunk.

A liszt másik felét a darált töpörtyűvel, a tejföllel, a vajjal, sóval és borssal összedolgozzuk.

Az első tésztát vékonyra nyújtjuk, a töpörtyűs masszát rákenjük, és összehajtogatva, hűvös helyen fél óráig pihentetjük.
A hajtogatást és a pihentetést még háromszor megismételjük, majd a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A tetejét bevagdossuk, paprikás tejjel megkenjük.

Tepsibe rakjuk és szép pirosra sütjük.