Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 1 db tojás
- 2 dkg élesztő
- kevés tej
- 2-3 evőkanál tejföl
- 5 dkg vaj vagy Rama margarin
- 35 dkg töpörtyű
- 2 evőkanál Rum
- só
- örölt bors
- pirospaprika
|
|
A liszt feléből a tojással, a tejben megfuttatott élesztővel, kevés sóval meg a rummal rétestészta
keménységű tésztát gyúrunk.
A liszt másik felét a darált töpörtyűvel, a tejföllel, a vajjal, sóval és borssal összedolgozzuk.
Az első tésztát vékonyra nyújtjuk, a töpörtyűs masszát rákenjük, és összehajtogatva, hűvös helyen fél óráig pihentetjük.
A hajtogatást és a pihentetést még háromszor megismételjük, majd a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A tetejét bevagdossuk, paprikás tejjel megkenjük.
Tepsibe rakjuk és szép pirosra sütjük.
|